Kurgid kahe tunniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leidis õiged kurgid: Juku- Kalle Raid Tallinna keskturul õiget mõõtu kurke otsimas.
Leidis õiged kurgid: Juku- Kalle Raid Tallinna keskturul õiget mõõtu kurke otsimas. Foto: Mihkel Maripuu

Kes siis ei teaks muhedat sõnauljurit, vahedat raadiohäält, teravat kirjameest ja ajalehe KesKus peatoimetajat Juku-Kalle Raidi. Et aga mees on ka suurepärane kulinaar, ei pruugi paljud aimatagi. Oma kokanduslike annete lihtkinnituseks näitab ta ette, kuidas kurgid kilekotis paari tunniga särtsakaks marineeruvad. «Jäävad ägedad ja krõmpsud. Imeline sakuska!» kiidab ta. 

Enne, kui kirjamehe Juku-Kalle Raidiga toimetusse püstitatud köögilaual tema kergelt krehvtiseid ja krõmpse kahe-tunni-kurke tegema asume, jalutame mõistagi Tallinna keskturule. Otsime pisemat sorti kurke.

Turg on Juku-Kallele nagu teistele inimestele supermarket. Ja millisele turule minna, sõltub sellest, mida parasjagu vaja on. Teinekord ka sellest, mis tuju on. Kui aga läheb Ukraina või Kaukaasia toidu tegemiseks – ja seda juhtub tema köögis väga tihti –, leiab vajaliku siiski Balti jaama või keskturult. Tal on seal «omad tüübid», kellelt osta näiteks lambaliha. Nõmme turg meeldib Juku-Kallele ka, kuigi hinnad on seal kõrgemad – ent Eesti tädide korjatud marjade poolest peab ta seda eriti nunnuks kohaks. Kalalett on tema arvates kõige parem hoopis Mustamäe turul, seal, kus on Kännu Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles