Kaheksa kõige odavamat tervislikku toitu (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tervislikuks toitumiseks ei ole tarvis osta hirmkalleid ökotooteid, tegelikult piisab sellest, kui tead täpselt, mida sa poodi ostma lähed. Paljudes lihtsates ja odavates toiduainetes on kõik kasulikud mineraalid ja olulised toitained juba olemas.

Ajakiri Self vahendusel panime kokku nimekirja lihtsatest ja odavatest toiduainetest, mida saad igast toidupoest ja mis kõige tähtsam – need on tervislikud ja toitvad.

1.Läätsed

See on suurepärane taimse päritoluga valk, milles on ka kiudaineid. Kasuta läätsesid supi sees, salatis või tee endale mõnus taimetoidu burger.

2.Oad

Oad sisaldavad samuti valku ja kiudaineid, aga lisaks on ubades inimesele väga vajalikku rauda.

3.Konservkala

Tuunikala ja lõhe on sellised konservkalad, mida on võimalik leida igast toidupoest. Kalas on valku ja oomega-3-rasvhappeid, mis on kehale väga kasulikud. Konservkala saab panna salatitesse, makaronitoitudesse ja võileivale.

4.Munad

Munad on odavad ja neid on võimalik vähemalt viiel erineval viisil valmistada.

5.Banaanid

Puuviljad võivad natukene kallimad olla, aga pea meeles, et hooajalised puuviljad on alati odavamad. Banaanid on tavaliselt üsna taskukohase hinnaga ja ka toitvad.

6.Kaerahelbed

Suurepärane kiudaineterikas hommikusöök, mis ei maksa palju.

7.Täisteramakaronid

Pastat on hea ja lihtne valmistada, lisaks on täisterapastas kiudained ja valku rohkem kui tavalistes makaronides.

8.Pruun riis

Pruun riis on odav ja see kestab kaua. Näiteks võid selle nädala alguses valmis keeta ja siis iga päev oma toidule lisada. Hea, lihtne, tervislik ja odav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles