Restoranid julgetele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüpikrestoran Bunyadi Londonis pakub võimalust olla loomulik ja süüa loomulikku toitu. Alasti söömine osutus nii populaarseks, et sarnaseid söögikohti on tekkinud mujalegi maailma.
Hüpikrestoran Bunyadi Londonis pakub võimalust olla loomulik ja süüa loomulikku toitu. Alasti söömine osutus nii populaarseks, et sarnaseid söögikohti on tekkinud mujalegi maailma. Foto: Vida Press

​Kaku-, kassi-, lambakohvik, pimerestoran, iglubaar, õhus kõlkudes või hoopis maa-aluses einelas söömine – veidraid võimalusi kundede meelitamiseks ja üllatamiseks on laias maailmas juba kuhjaga. Siiski jätkub mõnel kohvikupidajal veel südikust, et panna kliendid porgandpaljalt kalli raha eest süüa vitsutama.

Kui paljude suurimaks õudusunenäoks on riieteta tänavale – või veel hullem – mõnda kohvikusse sattumine, siis päriselus on nii mõnedki nõus selle eest suuri summasid välja käima. Tänavu maailma tabanud alastirestoranide buum sai alguse Londonist, kui sealne edukas idufirmade looja Seb Lyall otsustas juunis ajutiselt avada pop-up-restorani Bunyadi. Skandaalne ettevõtmine osutus nii populaarseks, et 42 istekohaga restorani tekkis juba enne avamist mitmekümnetuhandeline uudishimulike järjekord. 

Restorani hindikeelne nimi tähendab tõlkes alust, põhja või looduslikku, viidates söögikoha omapärale – keset suurlinna saginat soovitakse Bunyadis taastada inimeste ühendus kõikvõimsa loodusega. Selleks tuleb riietusruumi lukuga kappi jätta rõivad, kaamerad, mobiiltelefonid, tõmmata selga hommikumantel ja minna toidusaali roogasid nautima. Menüüs on elektri või gaasi abita valminud toortoit ja vaid elusal tulel küpsenud toidud. Veidi diskreetsust pakkuvates bambuskeppidega eraldatud boksides põleb romantiline küünlavalgus. Kõik on vaid loomulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles