Toidud, mis sisaldavad probiootikume

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Probiootikumid on väga kasulikud erinevate kõhuhädade puhul, aga samuti soovitatakse neid võtta näiteks üldise immuunsüsteemi parandamiseks. Loe edasi, millistest toitudest on võimalik probiootikume saada?

Probiootikumid on head bakterid, mida leidub hapendatud toitudes, vahendab Hello Helathy. Sa võib olla juba tead, et neid tuleks oma menüüsse lisada, aga sa võib olla sa ei tea, kust neid saada.

Probiootikumid aitavad kaasa heade bakterite kasvule organismis. Teadlased on leidnud, et probiootikumid aitavad kõhulahtisuse vastu, ennetada tupe pärmseente infektsiooni ja kuseteede infektsiooni, leevendada ärritunud soole sündroomi ja tugevdada inimese immuunsüsteemi külmetuse ja gripi vastu.

Vaatame nüüd lähemalt, millistest toitudest on võimalik probiootikume saada. Kõige kindlam viis on neid muidugi regulaarselt tableti kujul võtta.

  1. Jogurt

    Kõige enam on probiootikume piima baasil tehtud jogurtites, aga mõnikord on neid lisatud ka soja või kookose baasil tehtud toodetesse. Ära unusta, et probiootikumid on elusad bakterid, see tähendab, et jogurti peaks ära sööma nii pea kui võimalik, pärast ostmist.

  2. Keefir

    See on selline jook, mida inimesed armastavad või vihkavad. Selleks, et vähendada keefiri kanget maitset, võid lisada sellesse natuke magusaineid või marju. Samuti sobib keefir hästi smuutidesse või külmadesse suppidesse.

  3. Hapukapsas

    Tegemist on põhimõtteliselt traditsioonilise hapendatud kapsaga, mis on iga eestlase toidulauale alati oodatud. Poes olles otsi etiketilt, kas tegimist on toore, naturaalselt hapendatud või elavate bakteritega hapukapsaga, siis võid olla kindel, et saad kätte oma koguse häid baktereid.

  4. Misopasta

    See on fermenteeritud ehk kääritatud sojaoa pasta, mis tähendab, et see sobib ideaalselt ka veganitele. Misopastaga saab teha näiteks suppe või maitsestada juurvilju.

  5. Probiootikumi tabletid

    Kui sa tahad olla kindel, et su keha saab kätte vajaliku hulga häid baktereid, siis küsi apteegist probiootikume tableti kujul. Küsi nõu oma arsti või apteekri käest, milliseid probiootikume sa võiksid võtta, et oma organismile jõudu anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles