Suvised toidud, mis teevad naha kauniks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Öeldaks, et sa oled see, mida sa sööd. Mida peaks sööma, et saada endale värske jume ja nooruslik nahk? 

See, mida me sööme mõjutab meie näonahka. Daily Maili abiga panime kirja viis toiduainet, mis mõjuvad nahale eriti hästi ja nad on saadaval just suvel.

  • Avokaado

Avokaadod sisaldavad monoküllastumata rasvhappeid, mis kaitsevad nahka UV-kiirguse kahjuliku mõju eest. Lisaks sellele, et avokaadod mõjuvad hästi su kehakaalule, muudavad nad naha elastseks.

Foto: Vida Press
  • Suvikõrvits

Suvikõrvitsas on vähe kaloreid ja palju vett, lisaks on seal A-, B-kompleks ja C-vitamiine, mis kaitsevad põletiku eest ja uuendavad nahka seestpoolt.

Foto: Vida Press
  • Värske kurk

Nii nagu suvikõrvitsas on ka kurgis väga palju vett, mis aitab puhastada sisikonda. Kurgi koor sisaldab mineraale, mis aitavad toota kollageeni, mis on vajalik naha struktuuri ja elastsuse säilitamiseks. Me oleme näinud, kuidas kurgiviile pannakse silmade peale, see alandab paistetust ja värskendab silmaümbrust koheselt.

  • Tume šokolaad

Kvaliteetne tume šokolaad mõjub põletikuvastaselt ja kaitseb UV-kiirguse eest.

Foto: Vida Press
  • Arbuus

Toidust saadav vesi on samuti kehale väga oluline nagu joogivesi. Arbuus sisaldab lisaks A- ja C-vitamiine, mis annavad nahale värske ja noorusliku ilme. Kusjuures arbuusiseemnetes on rasvu ja antioksüdante, mis aitavad akne vastu, ärge sülitage neid välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles