Ekspert soovitab: viis nippi, kuidas teha isuäratav toidufoto

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuse toidukohtade kokad näitasid täna alanud gurmeekuu puhul, kuidas sünnivad isuäratavad toidufotod (Kalle Veesaar).
Solarise keskuse toidukohtade kokad näitasid täna alanud gurmeekuu puhul, kuidas sünnivad isuäratavad toidufotod (Kalle Veesaar). Foto: Kalle Veesaar

Hinnatud fotograafi Kalle Veesaare sõnul on kogu maailma tabanud toidufotode buum ning paljud eestlasedki jagavad pea iga oma kulinaarset saavutust või toidukorda sotsiaalmeedias. Aga kuidas teha selline foto, mis sõpradel suu vett jooksma paneb?

Täna Solarise keskuses algava Eesti parima toidufoto konkursi tarvis pani Kalle Veesaar kokku rea soovitusi, mida isuäratava pildi tegemisel silmas pidada. Konkursil osalemiseks tuleb oma parim toidufoto postitada juunikuu jooksul Instagrami või Facebooki ning lisada #solarisongurmee.

  1. Pööra tähelepanu valgusele. Loomulik valgus toob toiduainete värvi ja tekstuuri paremini esile.
  2. Hea toidufoto peab isu tekitama, seega vaata oma foto enne kuhugi postitamist kriitiliselt üle. Küsi endalt, kas sa ise tahaksid seda toitu süüa ja kas see pilt annab edasi sama emotsiooni, mis sul rooga nähes tekkis.
  3. Pildista toitu sellise nurga alt, kust see kõige ilusam välja näeb.
  4. Toit on olulisem kui taust. Korista taustalt kõik ebavajalik – juhuslikult vedelema jäänud poolik saiapäts või tühi kohvikruus ei muuda pilti paremaks.
  5. Proovi pildistada ka toidu valmistamist. Toidufoto ei pea olema steriilne lihatükk või püüdlikult sätitud salat – see võiks edasi kanda meeleolu ja jutustada mingit lugu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles