Lugejate parimad soovitused, kuidas kodus maitsevett teha

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Palusime lugejatel kirjutada, kuidas nemad kodus maitsevett valmistavad. Siin on parimad soovitused. 

1. «Suured lemmikud on kurgivesi, tavaline sidrunivesi ja maitsevesi mustikate ning vaarikatega. Hiljuti tegin maitsevett nurmenukulehtedest, võilillelehtedest ja naadist. Lasin need peeneks, lisasin veele ja maitsestasin lisaks veel vähese sidruniga.» (Kadri)

2. «Vee maitsestamisel kasutan igapäevaselt sidrunit, vahel apelsini ja laimi. Ürtidest kasutan basiilikut, melissi, piparmünti, rosmariini ning marjadest pohli ja jõhvikaid. Olen kasutanud ka värsket kurki. Huvitava joogi saab, kui jätta ööseks vette kuusevõrsed ja rabarber. Tervisliku vee saab, kui lisada veele rohelist teed. Vahelduse mõttes võib lisada erinevaid puuviljateesegusid. Veele võib lisada erinevaid kristalle, aga ka šungiidikive.» (Marina)

3. «Kogused umbes 1,5 liitri vee maitsestamiseks: peotäis jääkuubikuid, pool peotäit pohli, pool peotäit piparmündilehti või melissi, natuke ingverit, laim.» (Tauri)

4. «Mina olen avastanud hea maitsevee kombinatsiooni, mis on järgnev: veele lisada laimiviile ja -mahla, piparmünti, apelsiniviile, kurgiviile ja vaarikaid. Tulemus on imemaitsev, eriti soojade ilmade saabudes, mil keha vajab tavapärasest rohkem värskendust vedeliku näol.» (Maarja)

5. «Maitsestan vett (nii tavalist kraanivett kui karboniseeritud mineraalvett) erinevate sügavkülmikust võetud marjadega: kannu lähevad korraga maasikad, vaarikad, pohlad, mustsõstrad jms. Sageli lisan veele ka lihtsalt kurgi- või apelsiniviile. Veel üks variant, mida eelmisel suvel sai palju joodud: Värska vette panna sidrunit ja värskeid piparmündi lehti.» (Hedvika)

6. «Kõige rohkem meeldib mulle vett maitsestada maitsetaimedega. Lisan veele piparmündi-, melissi- või sidrunheinalehti või tõmmist. Seejärel lasen umbes 3 tundi külmkapis maitsestuda. Ilu lisavad jõhvikad või pohlad. Suvel on see mõnus alternatiiv taimeteele.» (Laura)

7. «Minu nipid: kevadel korjan oma aiast palju piparmünti – osa kuivatan, et teed teha ja osa panen sügavkülma, et teha maitsevett (ja smuutidele võib ka lisada); sidrun (või laim) peab alati kodus olema – nii tee kui maitsevee jaoks; kui lisada maitseveele marju, siis need võiksid olla värsked (sügavkülmutatud ei näe nii head välja); kvaliteetne pudel kaasaskandmiseks – BPA vaba ja korraliku korgiga.» (Elise-Marit)

8. «Maitsevee tegemiseks on mitmeid võimalusi. Koorimisnoaga võib teha pikad kurgiviilud ja lisada veele. Värviks võib juurde panna mõned pohlad, jõhvikad või maasikad. Veel häid kombinatsioone: laim, sidrun, maasikas ja piparmünt; apelsin, sidrun ja laim; apelsin, laim, sidrun, keskmise suurusega kurk ja 4-5 maasikat; laim, melon ja pipramünt.» (Janika)

9. «Kõige mõnusam palaval suvepäeval on karahvini panna vesi, ohtralt jääkuubikuid ja aiast korjatud värskeid piparmündilehti. Jahutav!» (Triin)

Lugejamängu auhindadeks pani Kaubamaja välja Eva Solo vardaga karahvini, mis on ideaalne just maitsevee tegemiseks, ja Lurchi köögitarvikute komplekti. Karahvini võitis Marina ja köögitarvikute komplekti saab endale Laura. Palju õnne võitjatele, võtame teiega ühendust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles