Kööginipid: ideid, kuidas magustada Kreeka jogurtit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kreeka jogurtile on omane kergelt hapukas maitse, mis ei pruugi kõigile maitseda. Selle kõrvale sobib väga hästi midagi magusat, mis tasakaalustab teravat maitset ja teeb jogurtist vahepala mitmekülgsemaks. 

Pure Wow pakub välja viis tervislikku nippi Kreeka jogurti maitsestamiseks. 

Vahtrasiirup ja müsli/pähklid

Üha rohkem uuringuid on tõestanud, et vahtrasiirup on üks imeline toit ja mõned kutsuvad seda isegi supertoiduks. Vahtrasiirupis on antioksüdante, millel on põletikuvastased omadused, mistõttu on see üks paremaid looduslikke magusaineid. 

Kookoshelbed ja puuviljad

Haki Kreeka jogurtisse värsket mangot või ananassi ja puista peale kookoshelbeid. See troopiline vahepala on kindlasti tervislikum kui šokolaadiküpsis.

Granaatõunaseemned

Granaatõunaseemned on piisavalt magusad, et tasakaalustada jogurti hapukat maitset. Lisaks on need mõnusalt mahlased ja kiudainerikkad.

Maapähklivõi ja mesi

Sega topsi Kreeka jogurti sisse spl maapähklivõid ja tl mett. See soolakas-magus kombinatsioon rahuldab hästi söögiisu ja täidab kõhtu, aga lisab ka jogurtisse rammusust. 

Melass

Melassis on palju rauda, kaltsiumit ja magneesiumi, kuid sel on madal glükeemiline indeks, mis aitab vältida rafineeritud suhkru söömisele järgnevat energialangust. Melassil on väga tugev maitse, nii et ole selle lisamisega ettevaatlik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles