Lihtsad nipid, mis teevad sinust parema koka

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Restoranis töötavad kokad on aastaid treeninud ja oma oskusi lihvinud, seega pole kahtlustki, et nad teavad häid nippe, kuidas söögitegemist lihtsamaks ning kiiremaks muuta. 

Üks Redditi kasutaja palus kokkadel jagada, millised on suurimad vead, mida köögis tehakse ja kuidas neid vigu heastada. Tema palve sai enam kui 2000 kommentaari ja siin on kokkade parimad nipid, mis tulevad kõigile kindlasti kasuks.

1. Kui roog on liiga magus, võta appi sidrunimahl

Vahel võib juhtuda, et lisad mõnda koostisosa liiga palju ja seetõttu kannatab kogu roog. Õnneks on sellele lihtne lahendus: kui toit on kogemata läinud liiga vürtsikaks, tasakaalusta maitset suhkru või võiga; kui roog on liiga magus, lisa sidrunimahla. Kui maitset on vähe, lisa soola.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Ära keeda makarone üle, lase neil kastmes lõpuni haududa

Kui valmistad pastarooga, keeda makarone seni, kuni need on umbes 90 protsenti valmis. Seejärel eemalda pott tulelt, pane tassike keeduvett kõrvale, kurna makaronid ja lisa need kastmele koos alles jäänud keeduveega. Makaronid hauduvad niiviisi pehmeks ja imavad kastme maitset paremini sisse.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Mõõda koostisosad valmis enne söögitegemise algust

See võib tunduda loogilisena, kuid tihtipeale jäetakse see samm vahele. Mõõda ja haki koostisosad valmis enne, kui hakkad süüa valmistama. Sel moel on söögitegemine stressivabam ja tulemus parem.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Kasuta hakkimiseks alati teravat nuga

Kui sageli sina oma nuge teritad? Mitte kuigi tihti? Seda harjumust tuleks kindlasti muuta. Üks Redditi kasutaja kirjutas, et nuga tuleks teritada lausa iga kord, kui hakkad seda kasutama.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

5. Toitu ei pea väga palju segama

Kui sa just ei valmista stir-fry toitu, siis pole vaja sööki pannil või potis pidevalt segada. Tee seda vaid juhul, kui retseptis on soovitatud pidevalt segada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Ära ürita kinni püüda kukkuvat nuga

Üks Redditi kasutaja soovitas mitte üritada kinni püüda kukkuvat nuga, sest «sel puudub käepide». Kuigi see võib kõlada loogiliselt, tasuks seda siiski endale ja oma pereliikmetele meelde tuletada. Kui nuga libiseb käest ja hakkab kukkuma, astu eemale ning lase sel kukkuda. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles