Kui suured on köögid erinevates riikides?

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti köök.
Eesti köök. Foto: Toomas Tuul/erakogu

Missugune on teie meelispaik kodus? Portaali Houzz läbi viidud küsitluse kohaselt armastavad sakslased enim oma kodu kööki, vahendab Bild.

Foto: SCANPIX

98% vastanuist teeb köögis põhiliselt süüa, 58% kasutab kööki ka söögitoana ning 47% vastanuist veedab seal aega ka pere ja sõpradega, vahendab väljaanne. 42% vastanuist veedab köögis päevas rohkem kui kolm tundi. Mõni ime siis, et kodu süda püütakse ka üles vuntsida: köögi renoveerimisele kulutavad sakslased keskmiselt 10-25 000 eurot.

Foto: Vida Press

42% vastanuist on oma kööki ka suurendanud: varasema 10m2 asemel on nüüd kodu keskpunktiks 15m2. Sellega jäävad sakslased veidi maha rootslastest ja taanlastest: seal on köögid 15-20m2 suurused. Köögikuningad prantslased peavad aga hakkama saama pisemas köögis: keskmiseks köögi suuruseks on seal 10m2. USAs peetakse väikeseks köögiks 6,5m2 suurust, suured köögid on Ameerikas aga ka 20m2 ja enam. Eestlaste elugi on liikunud aina pisikesest 4,5m2 suurusest paneelmaja korteri köögist mahukama, avatud köök-elutoa suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles