Kiire kirsikook

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik

Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääses teiste seas Helena Kõivsaare kirsikook.

Kiire kirsikook

Autor: Helena Kõivsaar

  • 2 muna
  • 2-3 spl riisijahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 3/4 pk lahjat kohupiima
  • 0,5 tl kaneeli
  • nelki
  • vaniljet
  • peotäis kirsse
  • steviat
  • oliiviõli/kookosrasva

Klopi lahti munad, lisa sinna segades kohupiim, seejärel riisijahu, kuhu on sisse segatud küpsetuspulber. Maitsesta vastavalt soovile stevia, kaneeli, vanilli ja nelgiga. Määri kauss/vorm õliga ja vala sisse tainas. Puista sisse ka kirsid ja küpseta mikrouunis 5-6 minutit. Kook jääb kohev ja mahlane. Parima koogi saamiseks kasuta kuiva kohupiima (nt. Farmi lahja maitsestamata kohupiim). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles