Ettevalmistusaeg 15 minutit + 15 minutit jahtumiseks
Kuumutamisaeg 35–40 minutit
- 1 l valget veini
- 400 g suhkrut
- 2 tl safranit
- 1 pikuti poolitatud vanillikaun
- 2 apelsini riivitud koor ja mahl
- 6 kooritud pirni
- serveerimiseks lahjat maitsestamata või vanillijogurtit (soovi korral)
1. Pane vein, suhkur, safran, vanillikaun ning apelsinimahl ja -koor kastrulisse. Lase keskmisel tulel keema tõusta, siis keeda tasasel tulel 15 minutit.
2. Lisa pirnid ja kuumuta neid 20–25 minutit, kuni pirnid on pehmed. Ära lase siirupil keema tõusta. Tõsta tulelt ja lase pirnidel 15 minutit siirupis jahtuda.
3. Serveeri pirne soojalt ja paku soovi korral juurde jogurtit.