Idee õhtusöögiks: ahjupannkook spinatiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjupannkook spinatiga
Ahjupannkook spinatiga Foto: Kärt Peterson

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga argipäev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Ahjupannkook spinatiga / kuuele

  • 5 muna
  • 2 dl 35-protsendilist vahukoort
  • 200 g 5-protsendilist kodujuustu
  • 150 g täissuitsuvorsti
  • 120 g beebispinatit
  • 200 g puhastatud kõrvitsat
  • riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl soola
  • jahvatatud musta pipart

Klopi munad, lisa vahukoor ja kodujuust, sega. Maitsesta muskaatpähkli, soola ja musta pipraga. Tükelda suitsuvorst ja prae paar minutit pannil, seejärel lase veidi köögipaberil rasvast nõrguda.

Loputa spinat ja tükelda kõrvits, aseta need 24 cm läbimõõduga või 20 x 30 cm ahjuvormi. Lisa suitsuvorst ja seejärel vala üle munaseguga. Küpseta 200 kraadi juures ahjus 30–40 minutit või kuni pealispind on kuldne. Enne lahti lõikamist lase veidi taheneda.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles