Idee õhtusöögiks: röstitud köögiviljad tšillikastme ja munaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röstitud köögiviljad tšillikastme ja munaga
Röstitud köögiviljad tšillikastme ja munaga Foto: Kärt Peterson

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga päev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Röstitud köögiviljad tšillikastme ja munaga / neljale

  • 4 muna
  • 2 dl pruuni täisterariisi
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 300 g aedube (Türgi ube)
  • 2 keskmist porgandit
  • 4 spl tšillikastet
  • serveerimiseks fetajuustu
  • 1 spl õli
  • soola, musta pipart

Keeda munad nii, et kollased jääksid vedelaks (ehk 5–6 minutit). Keeda riis vastavalt pakil olevale juhendile ja jaga kaussidesse. Tükelda puhastatud suvikõrvits, puhasta oad ja koori-tükelda porgandid. Pane ahjuplaadile, nirista peale õli, maitsesta soola-pipraga ja sega omavahel. Rösti 220-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 20 minutit. Jaga köögiviljad kaussidesse, pane igasse kaussi kooritud muna ja kõige peale tšillikastet.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles