Võida korvitäis Rakvere tooteid! Retsept: muffinipanni viineripirukad ehk viineriroosid

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muffinipanni viineripirukad ehk viineriroosid
Muffinipanni viineripirukad ehk viineriroosid Foto: Jaan Heinmaa

Kas soovid võita endale terve korvitäie Rakvere lihatooteid? Siis osale meie uues lugejamängus! Saada oma lemmikretsept, kus kasutad ka viinerit ning korvitäis lihakaid tooteid võibki olla sinu! Retsepte ootame septembri lõpuni aadressil naine@postimees.ee. Et asjale hoogu anda, avaldame iga päev ühe Lia Virkuse kokku pandud lastesõbraliku viineriretsepti.

Muffinipanni viineripirukad ehk viineriroosid 

Kaheksale

Vaja läheb:

400 g külmutatud lehttaignaplaate
8 viinerit (näiteks Rakvere Lihakas Doktoriviiner)
8 viilu juustu (viil umbes 20 g)
8-10 sl ketšupit
3-4 tl punet

Valmistamine:

Lõika külmkapis sulanud tainas kaheksaks ruuduks, vajuta muffinipanni pesadesse. Tõsta igasse pesasse 1-2 supilusikatäit ketšupit, puista peale umbes pool teelusikatäit kuivatatud punet. Lõika viinerid ühest otsast sentimeetri jagu neljaks, torka lahtilõigatud pool üleval püstiselt pesasse. Poolita juustuviilud ja keera ümber viineri. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit, kuni viiner pealt harali küpsenud ja pirukas kaunilt kuldpruun. Lase roosikestel väheke jahtuda ja tõsta muffinipannilt restile jahtuma. Naudi viineriroose soojalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles