Idee õhtusöögiks: spinati-brokoli püreesupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinati-brokolipüreesupp
Spinati-brokolipüreesupp Foto: Taavi Arus

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad iga päev Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Spinati-brokoli püreesupp /3-4le

  • 200 g külmutatud spinatit
  • 200 g puhastatud brokolit
  • 50 g sibulat
  • 1–2 tk küüslauguküünt
  • 0,5–0,7 l kookospiima
  • 20 g kukeseeni
  • soola, pipart
  • näkileib
  • 2–3 spl oliiviõli

Lõika brokolist õisikud ja tükelda sibul kuubikuteks. Prae köögiviljad oliiviõlis kergelt poolkrõmpsuks, lisa vedelik ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta supp kreemjaks ja maitsesta soola ning pipraga. Serveeri supp oliiviõli sees praetud küüslauguste kukeseente ja kookospiimaga.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles