Grusiiniga kokkamas: haarame hatšapuril sarvist

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia Köögis: peakokk Lia Mumladze, reporter Madle Timm ja kokk Dmitri Trusov.
Gruusia Köögis: peakokk Lia Mumladze, reporter Madle Timm ja kokk Dmitri Trusov. Foto: Margus Ansu

Gruusia kuulus juustupirukas hatšapuri on oma kodumaal tähtis tegija. Temata ei möödu pea ükski toidukord – kes kuuma hatšapuriga kas või korra ühes lauas istunud, saab aru, miks.

Pargin jalgratta Tartus Rüütli tänavale Gruusia Köögi lähedale ja ronin restorani trepist üles. «Palav on,» mõtlen, ega taha kujutledagi, milline temperatuur veel kuuma ahju ääres võib valitseda. «Maitse nõuab ohvreid,» lohutan end samas, meenutades, kui võrratult maitseb hatšapuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles