Mädarõika-suitsulõhepasteet

, Nami-Nami perenaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mädarõika-suitsulõhepasteet
Mädarõika-suitsulõhepasteet Foto: Pille Petersoo

Kui sagedased grillpeod hakkavad juba vaikselt taljejoonel tunda andma, siis on viimane aeg rasvaste vorstide ja lihaga pidurit tõmmata. Nami-nami perenaine Pille Petersoo pakub välja lihtsa, maitsva, ja mis kõige tähtsam – kalorivaese suupisteretsepti, mis passib iseäranis hästi just paljude naiste suvise lemmiku siidri kõrvale.

Mädarõika-suitsulõhepasteet 

Suitsulõhest või -forellist tehtud tugevamaitseline pasteet-määre sobib nii dipikastmeks, rukkinööpide täiteks kui ka võileivakatteks. Paku näiteks kuiva siidri kõrvale. 

Kogus: neljale

Koostis: 

  • 150 g külm- või kuumsuitsutatud lõhet või forelli 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 sl riivitud mädarõigast
  • 2 sl sidrunimahla 
  • 0,25 tl Cayenne'i pipart või veidi hakitud värsket basiilikut 

Valmistamine: 

Pane kõik ained köögikombaini/kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kontrolli maitset - vajadusel lisa veel mädarõigast või sidrunimahla. 

Hoia serveerimiseni jahedas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles