Kümme asja, mida mõistavad vaid need, kes jumaldavad šokolaadi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõtle šokolaadi mahedalt pruunile värvile; krõmpsuvale ja sulades kreemisele tekstuurile; kibedale, magusale ja vahel ka soolasele maitsele, mis su keelt tabab; ja järelmaitsele, mis ei kipu kiirelt kaduma. Šokolaadi maitse on niivõrd paeluv, et see ei jäta peaaegu kedagi külmaks.

Lifehack pani kirja kümme asja, mis on omased vaid tõelistele šokohoolikutele. Loe ja mõtle, kas need iseloomustavad ka sind.

1. Kui armastad tõeliselt šokolaadi, pole võimalik sellega liiale minna. Oled küll kuulnud, et šokolaadiga soovitatakse piiri pidada, aga sa ei mõista, mida need inimesed silmas peavad. Kui saad šokolaadiga maiustada, unustad enesekontrolli ja lased naudingul end kaasa viia. Hiljem ei kahetse sa seda karvavõrdki.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Kui kohviku või restorani menüüs on mõni asi, mille sees on šokolaad, siis sa tellid selle. Menüüd lugedes ja sõna «šokolaad» nähes hakkab sul lausa ila tilkuma. Kõige tõenäolisemalt külastad teist korda neid söögikohti, kus oled saanud nautida head šokolaadiga magustoitu.

3. Valge või pruun – sa ei diskrimineeri. Pole mõtet pidevalt analüüsida, kumb on kasulikum – kas valge või pruun šokolaad. Valge šokolaad pole küll kakaost tehtud, kuid maitsev on see ikkagi.

4. Sa ei mõista inimesi, kes väidavad, et šokolaad pole kasulik. Šokolaad = õnn = hea tervis. Sinu jaoks tähendab tasakaalustatud toitumine seda, et sul on mõlemas käes šokolaaditahvel, millega saad muretult maiustada. Šokolaad pakub halva tuju korral lohutust ja neil, kes tõesti usuvad, et šokolaad on väga kahjulik, soovitaks proovida tumedat šokolaadi.

5. Sa ei usalda inimesi, kes ütlevad, et nad vihkavad šokolaadi. Tõenäoliselt need inimesed valetavad või neil on maitsemeeltega mingi probleem. 

6. Kastad paljusid asju šokolaadi sisse, sest šokolaad annab kõigele hea maitse. Maasikad sobivad šokolaadiga ideaalselt kokku, aga sa ei pelga šokolaadi sisse kastmast ka köögivilju või soolaseid küpsiseid. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

7. Nõuad iga ürituse jaoks šokolaadikooki. Sinu jaoks pole tegemist õige peoga, kui laual pole šokolaadikooku. Kui sõbranna helistab sulle ja küsib nõu, kas pakkuda oma sünnipäeval külalistele sidrunimaitselist või šokolaadiga kooki, siis pole vaja pikalt mõelda. 

8. Sulle ei meeldi šokolaadi teistega jagada. Üldiselt pole sul midagi selle vastu, et oma asju teistega jagada, aga šokolaad on selline maiuspala, mida soovid hoida vaid endale. Aeg-ajalt võib ju isekas olla. 

9. Šokolaadi võib süüa iga päev ja igal kellaajal. Sa võid vabalt süüa hommikusöögiks šokolaaditükkidega müslit ja lõuna ajal maiustada valge šokolaadiga. Pärast õhtusööki naudid aga näiteks šokolaadimuffineid. Sinu jaoks pole mingi probleem terve päeva vältel maitsvaid asju nautida.

10. Sul on kodus salajased peidukohad, kus sa varjad oma šokolaadivaru. Köögis oled šokolaadi peitnud kõige kummalisematesse kohtadesse, koridoris võib šokolaadi leida mõne mantli taskust ja magamistoas on vähemalt üks riidekapi sahtel süüdi selles, et varjab endas šokolaaditahvlit. Eriti toredad on need hetked, kui sa ei otsigi šokolaadi, kuid leiad selle mõnest enda loodud peidupaigast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles