Lihtsad nipid, kuidas muuta smuutit tervislikumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Smuutid on maitsvad ja toitvad joogid, mis sobivad ideaalselt kas hommikusöögiks või vahepalaks. Selleks, et need oleksid võimalikult tervislikud, tasub järgida teatuid soovitusi.

Fox News Magazine jagab lihtsaid nippe, kuidas muuta smuutit tervislikumaks:

Lisa rohkem valku

Inimese keha vajab korralikult toimimiseks piisavalt valku.  Valgud aitab hoida näljatunnet eemal, sest need seedivad kauem kui teised toitained. Smuuti sisse on kerge lisada veidi proteiinipulbrit, kuid samuti on head valguallikad jogurt, oad ja tofu.

Lisa rohkem kiudaineid

Kiudained on inimese sõbrad. Lisaks valgule hoiavad ka kiudained kõhu pikalt täis ning mõjuvad seedimisele hästi. Näiteks tasub smuuti sisse lisada erinevaid köögivilju.

Jälgi suhkrusisaldust

Looduslikud suhkrud, mida leidub näiteks puuviljades, ei tee kehale halba. Kuid paljast suhkrut ei maksa kunagi smuutisse lisada, eriti kui tahad kaalust alla võtta. Su keha on selle eest tänulik.

Lisa rohelist

Võimalusel tasub smuuti sisse lisada alati midagi rohelist. See lisab sellele toiteväärtust ja mineraale ilma maitset rikkumata. Näiteks tasub proovida spinatilehti – need ei anna niivõrd palju maitset juurde, kuid muudavad smuuti tervislikumaks.

Arvesta kaloritega

Sul võib tekkida küll tahtmine lisada smuuti sisse terve avokaado või peotäis datleid, aga sellega kaasnevad ka lisakalorid. Kirjuta üles kõik smuuti sisse lisatud toiduained ning arvuta kokku nende kalorsus – see võib olla suurem kui tundub ning takistada kaalust alla võtmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles