Nacho'd sobivad ka maiustuste valmistamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naco'd valge šokolaadiga
Naco'd valge šokolaadiga Foto: Euro RSCG

Nacho'd sobivad erinevate kastmetega söömiseks, kuid neist on võimalik ka magusaid suupisteid valmistada.

Santa Maria menüüinsener Angelica Udeküll pakkus välja põnevaid suupistete retsepte magusasõpradele.

Naco'd valge šokolaadiga

Vaja läheb:
*nacho krõpse
*valget šokolaadi
*200 g mascarpone toorjuustu
*1 spl vanillisuhkrut
*värskeid maasikaid
*tüümiani

Soojenda nacho krõpse ahjus 150 kraadi juures umbes kümme minutit ja lase seejärel jahtuda. Sulata valge šokolaad ning pintselda krõpsule. Udeküll kinnitas, et šokolaad hoiab naco'd krõbedana.

Sega toorjuust vanillisuhkruga ja tõsta igale krõpsule pool teelusikatäit kreemi. Peale lisa poolik või terve maasikas. Soovi korral võib kasutada teisi marju.

Kaunista krõpsud tüümianiga. Lisandiks sobivad ka münt või meliss. Samuti võib Udekülli sõnul krõpsule peale raputada apelisinipipart, mis moodustab valge šokolaadiga hea koosluse.

Krõbedad šokolaaditrühvlid

Vaja läheb:
*nacho krõpse
*200 g tumedat šokolaadi
*2 spl konjakit
*kakao-tšillit

Sulata šokolaad ning lisa sellele konjak. Udekülli sõnul sobib kasutada igasugust kanget alkoholi, šokolaad tõmbab siis kiirelt tahkeks. Samal põhjusel tuleks eelistada tumedamat šokolaadi.

Purusta krõpsud näppude vahel ja sega sulatatud šokolaadiga. Vormi sõrmede vahel šokolaadist trühvlid ja tõsta lusikaga küpsetuspaberile tahenema. Peale raputa kakao ja tšilli segu.

Üdeküll lisas, et lastele maiuseid valmistades tuleks trühvlid vormi tahenema tõsta, mitte alkoholi kasutada.

Magusate nacho'de assortii

Vaja läheb:

*nacho krõpse
*100 g tumedat šokolaadi
*100 g valget šokolaadi
*100 g magusat vanilliga kohupiima
*100 g värskeid maasikaid
*vanillisuhkrut

Soojenda nacho krõpse ahjus 150 kraadi juures umbes kümme minutit ja lase seejärel jahtuda. Sulata tume šokolaad, kasta krõpsud ühe poolega šokolaadi sisse, nõruta ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile tahenema.

Pane krõpsule üks teelusikatäis kohupiima ja kata teise krõpsuga. Kasta küpsis poolenisti sulatatud šokolaadi sisse ja jäta seejärel küpsetuspaberile tahenema.

Sulata valge šokolaad ning pintselda nacho krõpsule. Igale krõpsule tõsta teelusikatäis kohupiima ning peale pool maasikat. Puista nacho'd üle vanillisuhkruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles