Vaata, kuidas kodujuustu abil sööke tervislikumaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodujuust
Kodujuust Foto: SCANPIX

Kevade saabudes on õige aeg vaadata üle oma toidusedel ning järgida nippe, kuidas menüü tervislikumaks ja kergemaks muuta. Kodujuust on siinkohal tõhus abiline, mille abil saad lihtsa vaevaga igapäevase toidulaua tervisesõbralikumaks muuta. 

Alma kodujuustu kategooria juhi Nele Jõemaa ja Neikid peakoka Koit Uustalu soovitused on heaks spikriks, mida seejuures jälgida.

Kodujuustu smuuti

Smuutid on suurepärased kevadised värskendajad ning kodujuustu lisades muudad need veelgi tervislikumaks. Sega näiteks kannmikseris kokku külmutatud maasikad või muud marjad, banaan, mõned mündioksad ning kodujuust. Tulemuseks saad kosutava joogi, mis on samal ajal toitev ning kevadiselt kerge.

Kartulisalat kodujuustuga

Traditsioonilise kartulisalati muudab sageli rammusaks kalorirohke hapukoore- ja majoneesikaste. Selle asemel saab aga väga edukalt kasutada kodujuustu, mis lisab salatile täidlust ja annab sellele uue tekstuuri ning maitse.

Tervislikud pannkoogid

Pannkoogid on paljude eestimaalaste toidulaual traditsioonilised iganädalased külalised. Kodujuustu abil saab edukalt tervisesõbralikumaks muuta ka need. Segades tainasse kodujuustu, saad tulemuseks toitvad ning tervistavad pannkoogid. Mängi ka soolaste või magustate täidistega. Kombineeri kodujuustu näiteks banaani või krevettidega – valikuvõimalusi on lõputult!

Kodujuust vahukoore asemel

Magustoitude levinud lisand on vahukoor, mille võib nii vahelduse kui ka tervislikkuse mõttes julgelt   asendada kodujuustuga. Sega kokku näiteks maitsestamata kodujuust, kakao ja kohupiimapasta ning purusta peale küpsiseid. Tulemuseks saad tunduvalt tervislikuma maiuse võrreldes sellega, kui oleksid kohupiimale vahukoort lisanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles