Tellijale
Alsace, Prantsuse veiniilma valge daam
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiniajakirjanik ja sommeljee Peep Moorast avaldab sümpaatiat Alsace’i valgetele veinidele.
Asudes Saksa ja Prantsuse kultuuri piiril, on Alsace’i veinitegu aastasadadega mõjutanud nii roomlased, germaanlased kui ka frangid. Viinamarjakasvatuse tõid saksapäraselt Elsassina tuntud alale roomlased, sajanditega kujunesid välja germaanilikud kulinaarsed traditsioonid ehk rasvarikkama toidu ja sellega kokku kõlava happelisema valge veini eelistamine. Viimase finessi lisasid frangid, kujundades sealsetest veinidest tugeva kehaga briljandid, nagu me neid praegu tunneme.