Kuidas peaks veiniklaase õigesti kappi panema?

Naine
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamasti ei mõelda pikalt selle peale, kuidas klaasnõusid kapis hoida. Niivõrd lihtne tegevus sõltub suuresti harjumusest ja kapi eripärast.

Kas klaas asetada jalale või panna kappi tagurpidi, on samasugune küsimus nagu tualettpaberirulli õige asetus – igaüks peab enda eelistust kõige õigemaks. Good Housekeeping väidab aga, et klaaside hoiustamisel on oma kindel kord.

Loomulik on klaas lihtsalt kappi panna ja selle peale mitte mõelda, sest veiniklaasi jalale asetamine on käepärane – samas asendis me ju joome sellest. Lisaks pole siis ohtu, et klaasile plekid kuivaksid, kui see on veel pesust niiske.

Seevastu on neid, kes on harjunud klaasanumaid kappi asetama alaspidi, et need ei koguks tolmu.

Kui tegu on hinnaliste ja haruldaste klaasidega, tasub need jätta õigetpidi. Klaasi äär on selle kõige õrnem osa ja ei talu raskust, mistõttu pole mõistlik hoida kristallklaase alaspidi.

Igapäevaklaaside puhul pole aga suurt vahet, mispidi need kapis on. Alaspidi asetades saab tõepoolest vältida tolmu kogunemist ja kui klaas enne ära kuivatada, jääb see puhtaks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles