Nagu roosamanna

Triin Tammert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manna La Roosa pöörane sisekujundus.
Manna La Roosa pöörane sisekujundus. Foto: Manna La Roosa

Manna La Roosa, mis asub kenas (lõpuks ometi!) kordatehtud puumajas Viru ringi kõrval, alustas oma tähelendu pigem peo- ja kokteilikohana. Eklektiline – tegelikult on see vähe öeldud, pigem pöörane – sisekujundus ning pikk põnev kokteilimenüü, samuti hea asukoht tekitasid kiiresti lojaalse külastajaskonna.

Manna La Roosa köök oli aga tükk aega tõeliselt halb, pärast teist viletsat söögielamust otsustasin rohkem mitte üritada ja kleepisin Mannale mõttes peale sildi «kokteilibaar».

Uus peakokk võib aga tähendada uut hingamist – Heimar Kuuskleri nimi julgustas uuesti proovima ning võetud risk tasus end kuhjaga ära.

Alguseks valitud ja efektselt pinalis serveeritud roog nimega «Kombitsad & Kõrvits» tähendab friteeritud kaheksajalast eelrooga koos kõrvitsa aioli, spinati ja tšilliga ning osutus väga mõnusaks suupisteks.

Põhiroogade menüüs on nii palju atraktiivset, et valiku tegemine pole lihtne – kas valida «Musta Pärli» nime kandev praetud kammkarp ja grillitud kaheksajalg musta risottoga, hirvesisefilee praetud kastanitega või hoopis midagi muud? Seekord sõelale jäänud «PoPart» ehk pardifilee hapude kirssidega oli igati tasemel maitseelamus.

Magustoiduks võtsin erilise šampanjavahu muskaatkõrvitsa marmelaadiga, kaaslase tellitud «Mannavaim» ehk siis üsna klassikaline kreembrülee serveeriti aga sedavõrd originaalselt, et tekitas rohkemgi elevust.

Eraldi äramainimist ja plusspunkte väärib Manna hõõgvein – kohapeal paika timmitud retsepti järgi valmib imehea soojendav jook!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles