P, 3.07.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tatra-metsaseene panniroog

Naine
Tatra-metsaseene panniroog
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Tatar.
Tatar. Foto: SCANPIX

Toitumisnõustaja ja toidublogija Eeva Relli-Meldre kirjutab oma blogis, et väärarvamus külmutatud köögiviljade ja marjade vitamiinivähesuse kohta ei pea paika. Muidugi on parem kasutada värskelt korjatud köögivilju, kuid kui talvel on valida võõramaise kauba ja eestimaise kesise valiku vahel, siis võib julgelt kasutada külmutatud köögivilju. 

Tatra-metsaseene panniroog

  • 1 tass keetmata tatart
  • 1 sibul
  • 1 punane paprika
  • 150 g külmutatud metsaseeni
  • pool pakki külmutatud brokkolit 
  • pool pakki külmutatud lillkapsast
  • pool pakki külmutatud rohelisi herneid
  • oliiviõli praadimiseks
  • sojakastet (vähesoolast ja ilma maitsetugevdajata sojakastet)
  • meresoola

Pane tatar keema. Samal ajal haki sibul ja kuumuta kõrge äärega pannil oliiviõlis kergelt läbi. Lisa külmunud seened ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni seentest enam vedelikku ei eraldu, lisa hakitud paprika ja külmunud brokoli, lillkapsas ja herned. Külmunud köögivilju/seeni pole vaja eelnevalt sulatada, muidu muutuvad need liiga pehmeks. Kuumuta juurvilju pannil vahepeal segades umbes 5-7 min. Maitsesta sojakastmega. Seejärel lisa keedetud tatar, sega ning lase maitsetel omavahel seguneda. Vajadusel maitsesta veel soolaga. Serveeri värske salatiga.

Märksõnad
Tagasi üles