Magustoit kaalulangetajale: kamavaht

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamavaht.
Kamavaht. Foto: Angela Laig

Hobikokk Angela Laig ja toitumisnõustaja Jane Maastik koostasid raamatu, millest leiab magustoitude retsepte, mis aitavad kaasa kaalulangusele, magusaisu vähendamisele ja hea enesetunde saavutamisele. Siin on üks retsept, mida autorid soovitavad julgelt neile, kes tahavad oma kehakaalu kontrolli all hoida.

Kamavaht

Kogus: kolmele

  • 200 ml vahukoort
  • 2 stevia pulbripakikest
  • 120 g kohupiima 
  • 2 spl ehk 20 g kamajahu 
  • 180 g maasikaid, vaarikaid või mustikaid
  • 10 g mandlilaaste

Vahusta vahukoor steviaga pehmeks vahuks. Lisa kohupiim ja kamajahu. Vahusta veel, kuni segu muutub paksemaks. Pane kamavaht kihiti tükeldatud marjadega serveerimisnõusse (3 kihti vahtu ja 3 kihti marju) ning raputa kõige peale mandlilaaste ja marjatükke. Serveeri kohe.

NB! Kama on eestlaste jaoks tuntud roog. Mitmekesise mineraalainete koostise ja suure kiudainete sisalduse tõttu kuulub kama tervislike toiduvalikute hulka. Kamajahu koosneb jämedalt jahvatatud ja pruunistatud teraviljadest ja kaunviljadest, mis on meie igapäevamenüüs ühed olulisemad kiudainete, taimsete valkude ja süsivesikute allikad, sisaldades samas ka palju B-rühma vitamiine. Kiudainerikaste toitude söömine on kasulik seedimisele ning aitab hoida veresuhkru taset kontrolli all.

Loe lähemalt magustoitude raamatu kohta siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles