Soe suvikõrvitsa-oasalat

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe suvikõrvitsa-oasalat
Soe suvikõrvitsa-oasalat Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Soe suvikõrvitsa-oasalat

Kogus: ühele, portsjoni suurus 200 g

  • 50 g suvikõrvitsat
  • 30-40 g punaseid konserveeritud ube
  • 30 g banaani
  • 40 g tomatit
  • 20 g punast paprikat
  • 8 g porrulauku
  • 4 g rapsiõli (ca 0,5tl)
  • Värsket tilli, murulauku, soola (maitsestamata jogurt soovi korral)

Pese ja kurna konserveeritud oad. Puhasta paprika seemnetest, tomatil lõika ära varre kinnituskoht, koori banaan ja lõika suvikõrvitsal ära otsad. Tükelda köögiviljad.

Kuumuta õli pannil. Esimesena pane kuumale pannile suvikõrvits, kuumuta veidi ja seejärel lisa paprika, siis porrulauk ja tomat. Kõige lõpus pane pannile banaan. Maitsesta vähese soolaga, sega õrnalt ja aeg-ajalt. Puista üle tilli või murulauguga ning serveeri kohe soojalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles