Viis toitu lamedama kõhu heaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvikõrvits.
Suvikõrvits. Foto: SCANPIX

Mõnikord on kõht tavapärasest pisut enam tursunud ja teeb olemise ebamugavaks. Toitumisnõustaja Joy Bauer soovitab sel juhul süüa selliseid toitusid, mis aitavad kõhtu jälle lamedamaks saada.

Suvikõrvits

See suvine vili täidab hästi kõhtu, aga ei aja paiste. Tundlikumatel võivad teatud viljad gaase tekitada. Et seda vältida, hoidu rooskapsast, lillkapsast ja ubadest, kirjutab Womans Day.

Serveerimissoovitus: lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud ja pihusta neile õli. Raputa peale meelepäraseid maitseaineid (katseta kaneeli ja tšillit) ning grilli küpseks.

Kurk

Suure veesisaldusega vili kosutab ja aitab kehast turseid tekitava soola välja viia. Keskmise suurusega kurgis on kõigest 45 kilokalorit, mis teeb sellest suurepärase suupiste, mida võib süümepiinadeta nautida.

Serveerimissoovitus: lõika sellest parajad kettad ja söö koos kodujuustuga.

Greip

Ühes suures greibis on vaid 120 kilokalorit ja selles on piisavalt vett, et organismi puhastada.

Serveerimissoovitus: koori greip ja eralda kõik tükid üksteisest, et saaksid neid ükshaaval nautida. Nõnda sööd aeglasemalt ja ei ahmi süües sisse õhku, mille tagajärjel tekivad taas puhitused.

Magustamata roheline tee

Tänu antioksüdantidele on roheliselt teel põletikuvastane ja rahustav toime. See on hea naturaalne abimees, millega tursumist vähendada. Suvisel ajal tasub rohelist teed juua külmutatult.

Serveerimissoovitus: keeda kannutäis rohelist teed ja jahuta toatemperatuurini. Seejärel lisa sellesse oma lemmikpuuvilja ja lase teel öö läbi külmikus tõmmata. Naudi koos jääga.

Piparmündi, apteegitilli ja ingveri tee

Puhituste vastu saad kiirabi piparmündi, apteegitilli ja ingveri teest. Kui sul on sageli gaasidega probleeme, hoia õige teesegu omal töösahtlis. See tee rahustab seedimist ja aitab puhitusi vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles