Kuus imelist võimalust, kuidas kasutada kookosõli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kookosõli.
Kookosõli. Foto: SCANPIX

See võib tunduda kummalisena, et kookosõlis looduslikult esinevad küllastunud rasvhapped on tervisele kasulikud. Mis veelgi parem - seda kulub väga vähe, see on looduslik, odav ja valmis koheseks kasutamiseks.

Nahahooldus

Kui tahad, et su nahal oleks nooruslik ja värske kuma, mis kestaks pikka aega, siis proovi niisutajana kookosõli. See sobib igale nahatüübile, nii noorele kui vanale. Õli niisutab nahka ja silub kortse, kuid ei mõju nahale ärritavalt. Kookosõlist võib abi olla ka dermatiidi, ekseemi ja psoriaasi korral. Sestap kasutatakse seda sageli koostisosana ka nahahooldustoodetes, kirjutab Fitnea.

Stress

Kui tahad vaimsest väsimusest vabaneda, määri kookosõli otsmikule aeglaste masseerivate liigutustega. Selle lõhn on rahustava toimega ja aitab lõõgastuda ka siis, kui selja taga on väga stressirohke päev kontoris või lärmakate laste seltsis.

Seedimine

Kookosõlis sisalduvad triglütseriidid aitavad kontrolli all hoida soolestikus peituvaid baktereid ja seeni, mis põhjustavad seedehäireid ja teisi seedetraktiga seotud probleeme, isegi ärritatud soole sündroomi. Kookosõli rasv aitab organismil omastada mineraale, vitamiine ja aminohappeid.

Kehaline toonus

On leitud, et kookosõli parandab kilpnäärme funktsiooni, kiirendab ainevahetust ja tõstab energiat. Kõik see tuleb kasuks kehakaalu langetamisel ja lihaste kasvatamisel.

Energia

Keskmise ahelaga triglütseriidid saadab keha otse maksa, kus need muudetakse energiaks. See teeb kookosõlist kiire näljaleevendaja. Tavaliselt täidavad seda rolli lihtsüsivesikud.

Ravi

Kui kookosõli kanda kriimustustele, siis tekitab see õhukese kaitsva kihi, mis ei lase haava sisse baktereid, tolmu ja viiruseid. Parandades kahjustatud kudesid kiirendab kookosõli paranemisprotsessi. Lisaks lõhnab see palju paremini kui mõni salv.

Juuksed

Milleks raisata raha kallitele palsamitele, kui kookosõli teeb selle töö ära odavamalt ja paremini? Kui soovid kõõmast lahti saada, siis masseeri seda oma peanahale. Kookosõlis on juustele väga palju kasulikke toitaineid, mistõttu tasub seda niisamagi juustesse määrida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles