Miks tasub juua kasemahla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Kohe varsti tekib taas võimalus kosutada end kasemahlaga. Taimetark Maret Makko selgitab ajakirjas Naised, miks seda kindlasti teha võiks. 

Kasemahl tõstab taimetarga sõnul immuunsust ja puhastab organismi. Samas see ka ravib paljusid haigusi, mistõttu Soomes on kujunenud kasemahlast terviseteadlike kevadhitt. Kuna selles on palju mineraale, võib seda juua palju, nii palju kui keha vastu võtab. Makko selgitusel näiteks vahtramahla nii palju juua ei tasuks, sest see sobib rohkem raviks. Kasemahl sobib aga puhastuseks ka neile, kel midagi ravida pole vaja.

Kasemahlakuuri ajal pole vaja juua mineraalvett, sest kõik vajalikud mineraalid on selles olemas ja organismile kõige paremini omastataval kujul. Seetõttu sobib see hästi neile, kel on kevadväsimus ja kes soovivad oma jõuvarusid taastada. Kasulikud on veel «ärkamisaja nestest» tehtud mahlakali ja kääritatud mahlajook, ent neid saab juua alles siis, kui värske mahla aeg hakkab läbi saama.

Loe, kuidas puumahla koguda, SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles