Kuidas teha värsket juuretist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuretis
Juuretis Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ajakirja Oma Maitse veebruarinumbris õpetatakse, et värske juuretis tegemiseks läheb vaja paar viilu 100-protsendilise rukkijahu sisaldusega rukkileiba, keefirit, petti või õunamahla.

Kalla rukkileivaviilude peale nii palju vedelikku, et need oleksid täiesti kaetud. Seejärel kata kauss toidukilega ja jäta ööpäevaks sooja kohta hapnema.

Esimeste kordadega ei pruugi leib värske juuretisega väga hea välja tulla, kuid tõenäoliselt hakkab see juba paari korra järel paremini «tööle». Seejuures tasub tähele panna, et juuretisenõu pole vaja pesta, sest nõu külge jäävad vanad juuretisejäänused annavad juuretisele vaid väge juurde.

Kui juuretist on vaja kauem hoida, võid seda aeg-ajalt turgutada, lisades leiget vett ja veidi rukkijahu. Kui juuretis on läinud uuesti mullitama, tuleks ee tõsta taas külmkappi. Pikemaks säilitamiseks võib juuretise panna ka sügavkülma.

Loe Oma Maitsest ka rukkijahude võrdlust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles