Viis põhjust, miks suure ninaga mees on hea partner

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrien Brody
Adrien Brody Foto: SCANPIX

Ära arva mehest halvasti kõigest seepärast, et tal on suur nina. Võib-olla on see hoopis märk sellest, et ta on tugev, naljakas ja elurõõmus? Nina on siiski kõige silmatorkavam näoosa.

Vana-Egiptusepreestritest XIX sajandieurooplasteni välja on erinevates kultuurides omal moel rõhutatud, kui oluline on inimese nina. Leonardo Da Vinci isegi uskus, et ninakuju määras tema teostes kogu karakteri olemuse, kirjutab magazine.foxnews.com. Siin on mõned põhjused, miks suure ninaga mehi hinnata.

Ta on tugev

Hiljuti tehtud uuringuga selgitati välja, et meestel on naistest suurem nina, sest nende lihaseline keha vajab rohkem hapnikku. Mehe uhkeid lihaseid imetledes võid tänada tema suurt nina.

Usutakse, et ta on tark ja mõjukas

Mis on ühist Adrien Brodyl, Marlon Brandol ja Bradley Cooperil? Vana-Egiptuse preestrid uskusid, et suure ninaga mehed on eriti targad. Kreeka ja Rooma aegadel peeti suurt nina ka võimu ja tugevuse märgiks.

Tal on rahaõnne

Hiina füsiognoomia järgi tähendab suur nina õnne rahaga. Lisaks peaks see tähendama, et rahavoog suureneb vanusega. Suurt nina ja rikkust pole aga seostanud vaid hiinlased. Suurbritannia uurijad avaldasid 2011. aastal uurimuse, milles analüüsisid varakate inimeste näojoonte seost nende ärieduga. Nende sõnul on äris edukamad need mehed, kel on nähtavate sõõrmetega suur ja lai nina.

Ta ei nakata sind viirushaigusega

Gripihooajal tasub ju sellist meest hoida. Iowa ülikooli uuringust tuleb välja, et suur nina kaitseb paremini pisikute, allergiate ja infektsioonide vastu. Nimelt hingab suure ninaga inimene sisse kuni 7 protsenti vähemsaasteaineid kui väikese ninaga inimene.

Tal on suur seksiisu

Pole küll tõestust, et suure ninaga mehel oleks suur varustus. Küll aga saab seostada suurt nina kõrgema testosteroonitaseme ja viljakusega. Sellise väitega uuring avaldati ajakirjas Evolution and Human Behaviour.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles