Selga küpsisetordivõistluse võitis martsipanisiilikestega tort

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutort
Võidutort Foto: Magnus Heinmets

30. septembril kroonis Selga Solarise keskuses Eesti küpsisetordi kodukokaks Kristel Glaseri. Võitja selgitati välja viie finalisti seast, kes pidid läbima neli erinevat vooru.

Esimeses voorus pidid finalistid näitama oma teadmisi, teises voorus läbisid nad pimemaitsmise testi ning kolmandas voorus pidasid kõne teemal «Miks mina peaksin saama küpsisetordi kodukokaks?».

Viimane voor oli koguhindest kõige kaalukam ning seal pidid võistlejad pakkuma oma küpsisetorti žüriile. Küpsisetordiekspertidena olid üles rivistatud NPFoods turundusjuht Janne Laik, enda sõnul Eesti suurim küpsisetordisõber Mairold Millert ja toidublogija Kätrin Maidla.

Neljas voorus kogus enim punkte Kristel Glaser. Peale Selga küpsisetordi kodukoka tiitli viis Kristel endaga kaasa ka 1000 eurot ja KitchenAidi mikseri.

Kokku saadeti võistlustulle 201 retsepti.

Kristeli võidu pälvinud küpsisetort

Koostisosad:

5 pakki šokolaadiküpsist

6 pakki vaniljeküpsist

Kange kohv immutamiseks

1 kilo 20-protsendilist hapukoort

200 g purustatud Marianne komme

300 g Milka Philadelphia toorjuustu

500 g valget šokolaadi

500 g vahukoort

400 ml suhkrut

Valmistamisõpetus

Hapukoorekreemiga küpsisetort. Vahusta suhkruga hapukoor, kuid varu kannatust, sest hapukoore vahustamiseks läheb omajagu aega – ligikaudu 10 minutit. Seejärel lisa kreemile Philadelphia Milka ja purustatud Marianne kommid ning sega õrnalt hapukoorekreemi sisse. Nüüd on jäänud vaid ladumise rõõm. Hapukoorekreem on oma koostiselt suhteliselt vedel, mistõttu oleks mõttekas kreemil lasta tunnike külmkapis tahkuda, sest vastasel juhul kipub kreem liialt voolama.

Kõige pealmine kiht on kaetud vahustatud valge šokolaadi ganache’iga. Selleks pane veevannile kuumuskindel nõu, vala sisse vahukoor ja lisa valge šokolaad. Aeg-ajalt sega, kuni šokolaad on koore sees täielikult sulanud. Seejärel tõsta kuumuskindel nõu veevannilt ja jätta natukeseks jahtuma. Kui ganache on jahtunud, mikserda kuni see vahtu läheb.

Lõpetuseks ongi jäänud ainult kaunistamise rõõm. Kaunistusi saab teha martsipanist, mina kasutan ka Fun Cakes Royal Icing pulbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles