Rimi annab varem prügisse läinud toidu raskustes töötutele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauba hind riiulil ja kassas peab olema ühesugune.
Kauba hind riiulil ja kassas peab olema ühesugune. Foto: Mihkel Maripuu

Pärnu Rimi hüpermarketi ja Shalom Abikeskuse koostöö tulemusel jõuab alates juulist osa varem äraviskamisele kuulunud toidukaubast toimetulekuraskustes peredele.

«Arvestades, et Eestis on üle 70 000  töötu,  kellest  paljud  elavad väga rasketes tingimustes, siis on toiduainete   ressursside   olemasolul   enam   kui  mõistlik  omalt  poolt keerulistel aegadel abiks olla,» kommenteeris Rimi  Eesti  kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

Ta lisas, et sarnaseid projekte on püütud ka varem käivitada, kuid Rimi poole pöördunud mittetulundusühingud  ei ole suutnud tagada nõuetele vastavaid tingimusi ja nii ongi seni  kõik müügilt  kõrvaldatav  toidukaup  läinud prügikasti.

Abivajajateni jõuavad tooted, mille pakendid on defektsed või kauplused ei jõua müügiprognooside kohaselt enne müügitähtaja ületamist realiseerida.

Shalomi  projektijuhi ja Pärnu Eliisabeti koguduse töötaja Erika Kuke sõnul võimaldab  toiduabi koostöös Rimiga toetada neid inimesi, kes sotsiaalameti abivajajate parameetritesse ei mahu.

«Sotsiaalamet  abistab  eelkõige inimesi,  kellel  pole elus enam praktiliselt midagi järel, kuid laenude ja suurte  arvete käes heitlevad töötuks jäänud pered sotsiaaltoetust ei saa,» ütles  Kukk.

«Meie  püüame  aga jõuda just nende korralike inimesteni, kes koondamiste  ja  vallandamiste  tulvas  raskustesse  on sattunud ning omalt poolt kõhutäitega neid toetada.»

Eelmine nädal panid Shalom ja Rimi kokku 15 abipakki, mis edastati koostöös Pärnu Töötukassaga kehvas olukorras olevatele peredele. Kukk ennustas, et kui info toiduabist hakkab levima, siis kasvab ka abisoovijate hulk.

Rimi plaanib sarnased projektid tulevikus käivitada ka teistes Eesti linnades.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles