Lugeja retseptisoovitus: grillitud räimed juurviljadega

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nele Pihla

Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse. Ootame 19. juulini grillimisega seotud, sh. marinaadide, külmade ja soojade salatite ning muude lisandite retsepte. Samuti ka suviseid joogi- ja magustoiduideid. Parimad saavad restoranide Mekk ja Kaerajaan kinkekaardid!


Grillitud räimed

Puhasta räimed, eemalda pea, saba ja sisikond.
Maitsesta soolaga ja jäta mõneks ajaks seisma.

Lao kalad restile ritta ning küpseta, kuni nahk pealt pruunikaks ja krõbedaks tõmbub. Maitsevad hästi nii soojalt kui ka külmalt näiteks grillitud juurviljade juurde või lihtsalt õlle kõrvale mõnusaks suupisteks.
 
Grillitud juurviljad

Koori ja tükelda peet, porgand ja kaalikas.

Keeda eelnevalt poolpehmeks ning siis lao restile. Nirista veidi õli ja raputa kergelt soola-suhkrut peale. Soovi korral võid lisada ka värskeid ürte.

Grilli, kuni juurviljad on pehmeks muutunud. Serveeri liha-kala kõrvale või naudi niisama.

Autor: Nele Pihla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles