Lugeja retseptisoovitus: kartuli-lihavardad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse. Ootame 19. juulini grillimisega seotud, sh. marinaadide, külmade ja soojade salatite ning muude lisandite retsepte. Samuti ka suviseid joogi- ja magustoiduideid. Parimad saavad restoranide Mekk ja Kaerajaan kinkekaardid!


*1kg šaslõkiliha


*300 g pärlsibulaid


*0,5 klaasi basiiliku-veiniäädikat


*0,5 klaasi punast veini


*3 spl mett


*3 spl röstitud seesamiseemneid


*3 spl röstitud päevalilleseemneid


*1-2 tl röstitud seedermänniseemned 1-2 tl


*1 küüs röstitud küüslauku


*1-1,5 tl tsitruse grillsegu


*natuke pipart


*1kg värskeid kartuleid


Valmistamine: Võta puidust grillvardad ja aseta nad umbes pooleks tunniks vette, siis ei süti nad pärast põlema.

Lõika liha parajateks tükkideks, pane kaussi, lisa pärlsibulad, veiniäädikas, punane vein, röstitud päevalille- ja seesamiseemned, röstitud küüslauguküüs, mesi ja tsitruse grillsegu koos pipraga. Sega liha leeme sees ning jäta 4-5 tunniks seisma.

Seesami-, päevalille- ja seedermänniseemned rösti lihtsalt ilma õlita pannil pruuniks. Küüslauk pruunista võiga. Koori kartul (väiksemad kartulid on paremad). Nüüd võta vardad ja hakka vaheldumisi varda otsa ajama liha, sibulat, kartulit.

Tuli ei tohi olla grillides suur, muidu ei küpse kartul ilusti läbi.

Kõrvale võiks pakkuda kurgi, tomati, hiina kapsa, punase sibula, maisi, herne j paprika salatit. Maitsestamiseks lisada seesamimaitseainet ja sidrunit.

Autor: Kristi Nigul

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles