Kõige paremad toorjuustu-kohupiimapontsid vahukoore ja vaarika toormoosiga

, Retseptisahtel käsitöökapis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Ragne Värgi ja Andra Kalda raamatust «Retseptisahtel käsitöökapis» leiab igale aastaajale vastavaid retsepte. Üks mõnus suvine suutäis on aga toorjuustu-kohupiimapontsid vahukoore ja vaarika toormoosiga.

Vaja läheb:

1 muna
1 dl suhkrut
250 g kohupiima (kandilises pakis)
150 g toasooja toorjuustu
2 dl jahu
0,5 tl soodat

Kodune vahukoor:

2 dl rõõska koor (35%)
1 sl suhkrut

Vahusta suhkruga muna. Seejärel vahusta omavahel kohupiim ja toorjuust ning lisa juurde muna-suhkrusegu. Sega läbi ning kõige lõpuks lisa segades hulka soodaga segatud jahu. Võimaluse korral lase tainal 15 minutit maitsestuda.

Vala pannile tubli kogus õli. Kui õli on kuum, tõsta lusikaga pannile pisikesed kohupiimapätsid. Küpseta mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta praetud pontsid majapidamispaberile nõrguma.

Vala vahukoor purki, lisa suhkur ning aseta kaas peale. Raputa purki, kuni saad endale sobiva tekstuuriga vahukoore (ole tähelepanelik, kuna vahukoor võib kiiresti üle vahustuda). Serveeri pontsikuid koos vahukoore ja toormoosiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles