Adaverre rajatakse ulukiliha tehas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulukiliha plaanitakse kokku osta nii jahimeestelt kui ka Riigimetsa Majandamise Keskuselt.
Ulukiliha plaanitakse kokku osta nii jahimeestelt kui ka Riigimetsa Majandamise Keskuselt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud aasta lõpust on endisel Adavere lihatööstusel uus omanik osaühing Chef Foodsi näol olemas ning hoogsalt käivitunud remonditööde lõpetamise järel plaanitakse juba mais ulukliha tootma hakata.

«Meie tootmise ja liha varumise iseärasusest tulenevalt meil tapamaja olemas ei ole ning seetõttu vajame vaid ruume ulukite esmatöötluseks, kus loomad võetakse vastu ning nahastatakse ja konditustatakse,» rääkis Vooremaale Chef Foodsi juhataja Priit Noorhani, kelle sõnul on kavas esialgu toota 4 kuni 5 tonni liha kuus, aasta lõpuks peaks tootmismaht kasvama kuni 30 tonnini kuus.

Noorhani sõnul on ettevõtte eesmärk hakata tootma kvaliteetseid lihatooteid ning firmal pole kavas hakata konkureerima teiste Eesti suurte lihatööstustega. «Ulukilihast tooted on spetsiifiline ja samas kvaliteetne toidukaup ning selle järele on nõudlus täiesti olemas,» selgitas ta ettevõtte tulevikuplaane.

Põhiline osa toodangust eksporditakse siiski nii Soome kui ka teistesse Euroopa riikidesse. Eestisse jääb toodetavast kogusest 5-10 protsenti. Tooteid hakatakse valmistama põhiliselt põdra, metssea ja metskitse lihast.

Samas märkis ettevõtte juhataja, et ulukilihast toodete puhul tuleb tarbijal paratamatult arvestada tavapäraste lihatoodetega võrreldes kallima hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles