Kaks püreesuppi ühel taldrikul

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püreesupp
Püreesupp Foto: Postimees.ee

Kaks suppi on ikka kaks suppi.

Kõrvitsa püreesupp

30 g võid

1 sibul

2 tk porgandit

400 g kõrvitsat

1-2 tl jahvatatud ingveri

0,5 L köögivilja puljongit

100 g toorjuustu

1-2 tl tüümiani

1-2 tl kurkumi

Kuumuta madalal kuumusel sibul ja porgand võis kuni sibul on klaasjas. Jälgi, et sibul ei muudaks värvi. Lisa kõrvits ja kuumuta aeg-ajalt segades kuni kõrvits muutub pehmemaks. Lisa puljong ja keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Püreeri köögiviljad ühtlaseks massiks, lisa toorjuust ning maitseained.

Punane läätsesupp

30 g võid

1 tl röstitud vürtsköömne ja pipra segu

1 sl jahvatatud paprikat

4 tk küüslaugu küünt

1 tk porgand

50 ml tomatipastat

0,25 kg punaseid läätsi

0,6 l vett

200 ml vahukoort

tšillit

kivi- ja meresoola segu

Kuumuta madalal kuumusel küüslauk ja porgand võis, kuni porgand on pehme. Jälgi, et küüslauk ei muudaks värvi. Lisa läätsed ja kuumuta segades paar minutit. Lisa puljong ja keeda kuni läätsed on täiesti pehmed. Püreeri ühtlaseks, lisa vahukoor ja  maitseained.

100 g toorsuitsu peekonit, viilutatuna

100 g kõrvitsa seemneid

värsket tüümiani

Serveeri supid  ühel taldrikul koos krõbeda peekoni, röstitud kõrvitsaseemnete ja tüümianiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles