Algab konkurss unistuste söögivahetunni leidmiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla.
Koolisöökla. Foto: Sille Annuk
Tervise Arengu Instituut (TAI) korraldab kolmandat aastat õpilaste loovtööde konkursi Söögivahetund, mille teema on tänavu «Minu unistuste söögivahetund».

Konkursi eesmärk on pöörata suuremat tähelepanu koolitoidu tervislikkusele ja innustada koolitoitlustajaid muutma koolisööklate toitu mitmekesisemaks ning tervislikumaks, arvestades laste endi mõtteid ja soovitusi, teatas TAI.

Konkursil saavad õpilased lasta oma fantaasial lennata ja näidata läbi joonistuse või video, milline on nende unistuste söögivahetund - peitub see siis toidus, keskkonnas, nõudes, kokatädides või hoopis milleski muus. Konkursil võivad osaleda kõik 1.-12. klasside õpilased. Tööde esitamise tähtaeg on 18. mai. Võitjate nimed avalikustatakse hiljemalt 7. septembril. Parimate töödega konkursil osalenud õpilased saavad auhinnaks LCD-teleri, MP3-mängija või raamatupoe kinkekaardi.

Eelmisel aastal laekus konkursile 333 tööd 54st koolist üle Eesti. Oma töödes keskendusid koolinoored peamiselt oma lemmiktoidule ja selle tervislikkusele.

Paralleelselt Söögivahetunni konkursiga toimub ka koolitoitlustajatele ja kokkadele mõeldud võistlus Parim koolisöökla 2009, mille eesmärk on propageerida tervislikku koolitoitu.   

Konkursi täpsemad tingimused leiab aadressilt www.terviseinfo.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles