Lugeja retseptisoovitus: kamapallikook

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elīna

Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse. Läheneva vabariigi aastapäeva ja ka naistepäevaga seoses ootame lugejatelt kuni 5. märtsini põnevaid retsepte, mille saatjate vahel

loosime 6. märtsil välja ühe restorani Kaerajaan ja ühe restorani Da Vinci kinkekaardi

.

Kamapallikook

*1 dl kohvikoort
*1 dl suhkrut
*50 g võid
*50 g kamapalle (pool pakki)

Kalla suhkur paksupõhjalisse potti, lase karamellistuda, aga mitte tumepruuniks. Kalla peale kuum kohvikoor. Keeda vaiksel tulel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Iirise paksust saad kontrollida, kui tilgutad pisut iirist mõnele külmale esemele ja lased pisut seista. Paras peaks oleme selline poolpehme, pisut näpu all vetruv.

Kui segu on piisavalt paksenenud, võta pott tulelt ja lisa või. Sega ühtlaseks ja lisa kamapallid. Sega kõik korralikult läbi ja kalla kamapallid hõbepaberile või toidukilele. Vormi üks piklik vorst ja keera hõbepaber või kile sellele ümber. Tõsta kook külmkappi tahenema. Serveerimiseks lõika terava noaga koogist parajad kettad.

Autor: Elina

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles