Veidi kevadisem hernesupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Sel nädalal leotas nii mõnigi Eesti kodukokk tundide kaupa herneid ja ube ning keetis nendest vastlapäevaks maitsva tummise supi.

Ent väga hea hernesupi saab ka palju kiiremini ja lihtsamalt. Selleks on vaja varuda sügavkülma pakk rohelisi herneid, külmikusse purgitäis basiilikupestot ja vastavalt soovile veidi peenem või odavam kalalisand.

Kalapulgad on nii mõnegi lastega pere või tudengi sügavkülmas ju nii või naa «igaks juhuks» olemas – siinkohal veidi teistsugune viis nende serveerimiseks. Uskuge mind, nii mõnigi üsna pirtsakas laps sööb meelsasti ka terve kausitäie tervislikku hernesuppi, kui sinna kalapulgad peale poetada.

Veidi rafineerituma maitsega lapsevanemad võivad supile lisada hoopis suitsulõhetükke.
Kõige maitsvam on muidugi isevalmistatud pesto, ent talvisel ajal leiab supi sisse ka poest üht-teist sobivat.

Proovi näiteks kodumaise tootja Vertigo Gourmet purgipestot või Viimsis asuva Delicato poekese kohapeal valmistatud basiilikukastet. Ka Kadrioru NOPi tootevalikus on pesto olemas.

Hernesupp pestoga
Neljale
•    400 g külmutatud rohelisi herneid
•    4 kartulit
•    1 liiter kuuma köögiviljapuljongit
•    3 sl rohelist basiilikupestot
•    pakk kalapulki või suitsulõhet

Koori kartulid ja lõika väiksemateks kuubikuteks. Pane herned, kartulikuubikud ja köögiviljapuljong potti. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel kümmekond minutit, kuni kartul on pehme. Tõsta kolmandik hernestest ja kartulikuubikutest kurnlusikaga kõrvale.

Püreesta ülejäänud supp ühtlaseks, siis sega juurde pesto ja kõrvalepandud herned-kartulid. Vajadusel maitsesta supp soola-pipraga. Kui kasutad kalapulki, siis prae või grilli need krõbedaks ja lõika väiksemateks kuubikuteks, suitsulõhe sobiva suurusega tükkideks. Jaota supp kaussidesse, aseta peale meelepärane kalalisand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles