Unistuste pulmareisi võitnud paar tutvus rollimängu käigus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ave ja Tarmo.
Ave ja Tarmo. Foto: Estravel

Reisibüroo Estraveli Facebookis korraldatud konkursi raames unistuste pulmad Seišellidel võitnud Ave Uudmäe (27) ja Tarmo Tähepõllu (29) tutvumislugu on üsna omanäoline.
 

Oma konkursile esitatud tutvumisloos kirjutas Tarmo, et kohtus Avega Imedemaal.

Ave oli Alice'i kass ja mina lõin aega surnuks tiigimudas Valekilpkonnana. Seda, et Ave on üks kangesti kaunis neiu, oli näha kohe. Hoolimata vurrudest, karvkasukast ja sabast. Kõnekas fakt. Tüdruk, kel on silmad, mis saadavad merele tuhat laeva (ja kõik on sadamadokumentidega kinnitatav).

Tarmo sõnul on see kõik sulatõsi. Nimelt said nad neli aastat tagasi tuttavaks Tartu botaanikaaias toimunud LARP’i ehk live action roleplay käigus. «Inimesed tulevad kokku ja etendavad teatrit, aga kõik on osalised - publikut ei ole. Igaüks on saanud kätte oma rolli, mängu juhtidel on läbi mõeldud süžee ja siis hakkab asi ise lahti rulluma, kes kuidas mängib,» selgitas Tarmo LARPi olemust.

Üsna pea sai Avest ja Tarmost paar ning vaid aasta hiljem sündis ka nüüdseks 3-aastane Rasmus. Kolm aastat hiljem, tänavu suvel palus Tarmo enne Viljandi folgi algust Aiakohvikus laulja Meelika Hainsoo esitatud Ave lemmikloo saatel armastatud neiu kätt ning läks seejärel ka kosja - täpselt nii, nagu muinasjutuna kõlavas loos kirjas.

Tõmbasime isamehega pidulikud riided selga, tikkisime särgid ilusaks, kammisime seitlid pähe, võtsime karmoška ja kosjakingid kaasa, hüppasime tuliste eesti tõugu hobuste selga ja ratsutasime pruudi isatallu kosja.

Imedemaal kohtusime, Paradiisis abiellume. Nii kirjutas Tarmo enda ja Ave tutvumisloo lõpetuseks. Nüüd saabki nende unistus teoks, tõenäoliselt millalgi kevade alguses. «Kui siinsest talvest on juba lõplikult kõrini - siis saaks korraks minna sooja ja tulla tagasi kevadet vaatama,» ütles Tarmo.

Poeg Rasmus jääb 7-päevase reisi ajaks aga vanavanemate hoolde, et noored vanemad saaksid pulmareisil segamatult teineteise seltskonda nautida.

Võit tõi kergenduse

Tarmo sõnul polnud eile selgunud võit tema ja Ave jaoks kuigi suureks üllatuseks, sest poolehoidjate häälte kogunemist sai pidevalt reaalajas jälgida. «Üllatus oli see, et finaali saime, aga see, mis sealt edasi toimus, seal üllatusmomenti enam polnud,» tõdes ta.

Samas polnud Tarmo sõnul ka midagi kindlalt ette teada, sest teiseks jäänud paariga oli vahe enamasti väga väike, vaid sadakond häält. Nii jagus pinget igasse päeva. «Tegelikult nad läksid meist mööda ainult ühe korra, aga nad nii ohtlikult kogu aeg lähenesid ja siis tuli jälle väike vahe ja siis jälle lähenesid…» rääkis ta.

Lõpuks kogusid Ave ja Tarmo tervelt 3552 häält, 3389 häälega said aga auväärse teise koha Marlen ja Kaido. 

Võidust teada saades tundis paar Tarmo sõnul lisaks rõõmule lõpuks ka kergendust, et enam ei pea igal hommikul kell 6 ärkama ja kontrollima, ega öö jooksul seis kardinaalselt muutunud ei ole. «Viimased päevad me peaaegu ainult elasime internetis - kuna mul ka telefon võimaldab seda vaadata, siis oli ka telefonis kogu aeg see aken lahti ja aeg-ajalt värskendasin,» tunnistas Tarmo.

Kuigi Estravelil on Facebookis ligi 25 000 fänni ning Tarmo arvas esialgu, et oma sõprade ja näiteks ema kutsumine hääletamise nimel suhtlusvõrgustikuga liituma ei otsustaks midagi, läks sõpradele jagatud info mehe sõnul lõpuks lumepallina veerema.

Inimesed, keda ei tema ega Ave ei tunne, hakkasid jagama infot oma sõpradele. «Eesmärk oli muidugi armas, aga teistpidi ei olnud ju siin ka kodutuid loomi ega ka väikest last mängus, vaid lihtsalt kaks inimest tahtsid minna toredale reisile!» märkis Tarmo.

«Loomulikult me oleme väga tänulikud, aga lihtsalt see tundus nii kummaline, et võõrad inimesed asuvad võitlusesse meie heaolu eest. Siinkohal ei saa eestlaslikust kadedusest rääkida, kuigi väga palju tuli ka välismaalaste hääli,» ütles ta. Välismaalaste seas oli tema sõnul nii enda tuttavaid kui ka tuttavate tuttavaid.

Unistuste pulmareisi konkurss

Auhinnaks 7-päevane reis Seišelli saartele koos laulatustseremoonia, luksusliku kruiisi ja küllusliku majutusega.

Kokku laekus konkursile 160 armastajapaari avaldust koos fotodega, millest valiti välja kuus paari, kelle armumislood ja saatused olid eriliselt meeldejäävad.

Paaride poolt said hääletada kõik, kes on liitunud Facebooki suhtluskeskkonnaga. Oma poolehoidu näitas erinevatele paaridele kokku 11 000 inimest. Võitjad Ave ja Tarmo said tervelt 3552 häält. Nende poolt hääletajaid kogunes 30st erinevast riigist.

Võitjapaari ühendab huvi kunsti ja kultuuri vastu. Tarmo tööandjaks on Tallinna Kultuuriväärtuste Amet ja Ave töötab keskkonnaeksperdina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles